Értékeink kóstolója

Értékeink Kóstolója 2016
2016 Gasztro élmények éve  keretein belül

 

A program célja:
A Magyar élelmiszerek gyártói, termelői, háztáji alapanyagok bevonása a gasztronómiai vállalkozások alapanyag felhasználásába. Ellenőrzött keretek között. Védjeggyel ellátott hazai termékek piaci pozíciójának erősítése.
A Magyar élelmiszer alapanyagokból hagyományos és újra értelmezett ételsorok elkészítésének, megalkotásának ösztönzése a magyar vendéglátó ipar szakértőinek bevonásával.
A hazai éttermek bevonása a hazánk kiváló élelmiszereinek, élelmiszer alapanyagainak népszerűsítésébe. A 2016 évi turisztikai szezon gasztronómiai attrakciójának és országimázsának fejlesztése. 

A program Fővédnöke: (felkérés alatt) Dr. Fazekas Sándor miniszter


A program szervezője és lebonyolítója: Magyar Gasztro Térkép Klaszter (MGTK)

A program szervezéséhez és lebonyolításához felkért szervezetek:
Földművelésügyi Minisztérium (Agrárpiaci, Élelmiszerlánc, Eredetvédelmi főosztályok)
Külügyminisztérium
Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft.
Szállodák és éttermek Szövetsége
Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
További tájékoztatás: http://www.gasztroterkep.hu/programok/ertekeink-kostoloja/jelentkezes-beszallito

Bevont kereskedelmi vállalkozások:
Metro Nagykereskedelmi Áruházlánc
Mirbeszt Nagykereskedelmi Csoport


Bevont szervezetek:
Vágóállat és Hús terméktanács szakmaközi Szervezet
Magyar Termék Nonprofit Kft
Magyar Piac Szövetkezet


A program tervezett kezdeti és záró időpontja: 2016.09.20 - 2016.12.30.


2016.08.10. A Magyar Gasztro Térkép Klaszter meghirdeti az Értékeink Kóstolója 2016 programot, a következő médiumokban:
Sajtó Szervezés:
Chef és Pincér újság (online sajtó)
Szállodák és éttermek szövetsége (online)
Nemzeti Gasztronómiai Szövetség


A program részletes leírása:
2016.08.10. A Magyar Gasztro Térkép Klaszter meghirdeti az Értékeink Kóstolója 2016 programot, a következő fent említett szervezetek és sajtóorgánumok segítségével éttermek és szállodák részére a következő részvételi feltételekkel.

A programban részt vehetnek, a legalább 30 fő befogadására képes, és melegkonyhával rendelkező vendéglátó ipari egységek, szállodák éttermei, minimum II.oszt. besorolással. A program magas színvonalú lebonyolítása érdekében a résztvevő éttermek száma földrajzilag limitált.
A programra 800 max. 1000 étterem/szálloda jelentkezését fogadjuk:

Szabolcs-Szatmár-Bereg 20        
Budapest
200
Hajdú-Bihar 25
Baranya 25
Borsod-Abaúj-Zemplén 25 Tolna 25
Heves 25              
Fejér 25
Nógrád 20 Komárom-Esztergom 20
Jász-Nagykun-Szolnok 20 Veszprém
60
Békés
25 Somogy 80
Csongrád 25 Zala 60
Pest 40
Vas 25
Bács-Kiskun 25 Győr-Sopron 30


A pályázó résztvevők vállalásai:
Megalkot és kikalkulál, egy menüsort mely tartalmaz:


Aperitif (az étterem földrajzi elhelyezkedésének megfelelő pálinka)


Előétel (az étterem földrajzi elhelyezkedésének megfelelő tájegységre jellemző hazai alapanyag, minimum 50%-át elérő ételkreáció)


Leves (az étterem földrajzi elhelyezkedésének megfelelő tájegységre jellemző hazai alapanyag minimum 50%-át elérő ételkreáció)


Főétel (az étterem földrajzi elhelyezkedésének megfelelő tájegységre jellemző és az értéktárban szereplő alapanyag, minimum 50%-át elérő ételkreáció)

A főétel köreténél törekedni kell a tájegységre jellemző zöldségek, gyümölcsök, gombák felhasználására.


Desszert: (az étterem földrajzi elhelyezkedésének megfelelő tájegységre jellemző és az értéktárban szereplő alapanyag, minimum 30%-át elérő ételkreáció)


A menüsor elkészítésénél legalább egy alapanyagnak védjeggyel kell rendelkeznie!

Elfogadható Védjegyek:
Hungaricum                
Kiváló Minőségű Sertés Hús
Magyar Termék Védjegy (mind a három fajta)
Hagyományok Ízek Régiók Védjegy
Kiváló Magyar Élelmiszer
Helyi termék
Nemzeti parki termék


Borok/pálinkák:
Oltalom alatt álló eredet megjelöléssel.
Ital választék: Az italválasztékot tájegységnek megfelelő borokból kell összeállítani.
A szeszes italt kiválthatja a tájegységnek megfelelő minimum 33% gyümölcstartalommal rendelkező szörp vagy gyümölcslé, magyar gyártású szénsavas üdítőital, szikvíz
Illetve ajánlható kisüzemi sörfőzde termék.

A megalkotott menüsor és ételkreációk pontos leiratát, anyaghányaddal kiegészített receptúráját beküldi a Magyar Gasztro Térkép Klaszter megadott elérhetőségeire.

További vállalások:
A program résztvevői részére elkészített figyelemfelkeltő matricát, üzlete jól látható helyén elhelyezi és a program zárásáig kint tartja.
Az üzlete honlapján a program bannerét a program zárásáig megjeleníti.
A program szervezői által kiküldött étlapot kihelyezi az üzlete asztalain és gondoskodik napi legalább 10 adag elkészítéséről.
Az üzlettől ajánlatot kérő csoportos étkezések kiajánlásánál szerepelteti a menüsort.
Az üzlettől ajánlatot kérő iskolai csoportos étkezések kiajánlásánál szerepelteti a menüsort és kedvezménnyel kínálja azokat.
A beküldött menüsor alapanyag hányadait a program végéig betartja. Az alapanyagok beszerzésének módját és forrásait ellenőrizhető módon nyilvántartja és az esetleges ellenőrzéskor a program szervezőinek elérhetővé teszi.
A menüsor elkészítésénél a minőségi alapanyagok felhasználását helyezi előnybe.
Panasz esetén segíti az ellenőrzést a program szervezői által kijelölt szakértői csapatnak.
A program végével a kiküldött szakmai kérdőívet visszajuttatja a program szervezőinek.
Üzlete hozzájárulását adja a program, sajtó és média megjelenéseihez.
Figyelembe veszi a program szervezői által ajánlott beszállítási lehetőségeket.

A programban való részvétel pénzügyi hozzájárulásának feltételei:
A Magyar Gasztro Térkép Klaszter a programot pályázati illetve szponzori támogatásokból valósítja meg.

Szponzorált részvétel éttermek és szállodák részére: Díjmentes
A szponzorált részvételi feltételek alapján a vendéglátó egység részvételi díját a program beszállító szponzora vállalja magára amennyiben a szponzorált résztvevő szállítási szerződést köt a szponzorok bármelyikével. A beszállítási szerződésben a szponzorált vállalja, hogy a szponzortól a program ideje alatt legalább nettó 200 000 HUF értékű a program keretén belül kínált menüsor alapanyagát rendeli meg.
A szponzori díj tartalmazza a program internetes kiadványaiban való megjelenést és a részvételt bizonyító reklám eszközöket illetve a program résztvevőinek időközben kialakuló egyéni kedvezményeket. Továbbá a programban résztvevő étterem az ellenőrzött alapanyag felhasználóként kerül feltüntetésre a program hirdetési felületein.


A hozzájárulás mértéke a következő képen alakulhat szponzorálást nem igénylő éttermeknél:


Alap részvétel a www.gasztroterkep.hu oldalon szereplő éttermek és szállodáknak: 5 000 HUF+áfa

Alap részvétel a www.gasztroterkep.hu oldalon nem szereplő éttermeknek, szállodáknak: 10 000 HUF+áfa
A részvételi díj tartalmazza a program internetes való megjelenést és a részvételt bizonyító reklám eszközöket illetve a program résztvevőinek időközben kialakuló egyéni kedvezményeket.

A programból való kizárást von maga után:
Ha a programban résztvevő, a nála felróható módon a program ideje alatt a tett vállalásokat nem teljesíti.
Ha a programban részvevő szolgáltatása ellen a program ideje alatt Nébih, NAV, vagy más hatóság elmarasztaló határozatot hoz.

A Magyar Gasztro Térkép Klaszter, mint szervező az Értékeink Kóstolója 2016 program sikere érdekében a következő vállalásokat teszi:
Szakmai tájékoztatót tart a program lehetséges résztvevőinek.


2016.08.10.-ig pontos részvételi felhívást tesz közzé a www.gasztroterkep.hu honlapon illetve szakmai partnerei honlapján. Hírlevélben értesíti 320 vendéglátásban érdekelt tagját a részvételi lehetőségről.
2016.08.10.-tól fogadja és kezeli a jelentkezőket, illetve információkkal látja el őket.
2016.08.10.-tól elérhetővé teszi honlapján az online regisztrációs lehetőséget a programra.
2016.08.10.-tól a beérkezett jelentkezések tükrében megkezdi a jelentkezők által beküldött menüsorok kiértékelését, szakmai partnerek bevonásával.
2016.08.30.-tól folyamatosan keresi a menüsorokban szereplő alapanyag beszerzési forrásokat és a program alatt folyamatosan tájékoztató felületet tart fen a programban résztvevők számára.
2016.09.15.-ig megtervezteti és elfogadtatja szakmai partnereivel a program figyelem felkeltő matricáit melyen feltünteti a program szervezőinek illetve szakmai partnereinek lógóit.
2016.09.30.-ig megtervezteti és elfogadtatja szakmai partnereivel a program vizuális megjelenésére szolgáló reklám és grafikai elemeit, étlapmintáit
2016.09.30.-ig kóstolóval egybekötött sajtótájékoztatót szervez, a program gyakorlati indulásának alkalmával.

A Klaszter program sikere érdekében a következő marketing tervet hajtja végre.


Cél
A programban résztvevő matricával rendelkező éttermek/szállodák fokozott látogatása.
Célcsoport
Turisztikai, vendéglátó szolgáltatást igénybe vevő emberek.
Eszközök
2016 ………. Széchenyi étterem Miniszteri nyitó sajtótájékoztató
2016. ………  Sajtókampány (TV, Rádió)
2016.……….. 2016. aug. .5-től Hirdetések (sajtó, online)
2016. ………….  Kiadvány 15 000 pl. magazin


A program ismerté tételének segítésére a nevezett éttermek közül kiválasztásra kerül.
20 étterem, melyben megyénként illetve Budapesten program megnyitó rendezvényeket tartunk.
Budapesten, 10 helyszínen, vidéken további 10 helyszínen.
A Budapesti rendezvényekre meghívást kapnak a Magyarországra akkreditált Külföldi nagykövetek illetve a programban főtámogatóként, támogatóként résztvevő élelmiszeripari vállalkozások igazgatói hazai élelmiszer kis és nagykereskedelmi vállalatok igazgatói, a sajtóképviselői.
A vidéki helyszínekre meghívást kapnak a megyei kormánymegbízottak a megyében érdekelt élelmiszeripari vállalkozások igazgatói a helyi turisztikai desztinációs és gasztronómiai szervezetek képviselői, helyi, megyei sajtó képviselői a program szponzorai.

Facebook profil létrehozása/ facebook hirdetések
Közösség kialakítása az étteremlátogatókból, éttermesekből, termelőkből.
Folyamatos tartalomközlés a témában: cikkek, javaslatok.
Honlap tartalmainak közlése.

Facebook nyeremény játék:
A programban résztvevő éttermek feltöltésre kerülnek egy erre a célra létrehozott facebook profilon fotóval és a nevezett menüsorral. A szervező az oldalt fizettet, hirdetéssel teszi népszerűvé.
Like vadászat:
A feltöltött éttermek profilja kedvelés számától (like) függően nyereményjátékot szervezünk.
A nyeremény játékban a nevezett éttermek vehetnek részt.
Az első három legtöbb kedvelést (like) gyűjtő étterem a helyezéstől függően, nyereményben részesül.
1./Nettó 350 000 HUF értékű nagykereskedésben levásárolható utalványt+50 000 HUF értékű online hirdetési felület.
2./ Nettó 250 000 HUF értékű nagykereskedésben levásárolható utalványt+30 000 HUF értékű online hirdetési felület
3./ Nettó 150 000 HUF értékű nagykereskedésben levásárolható utalványt+ 20 000 HUF értékű online hirdetési felület


Gasztrobloggerek tájékoztatása.


Mobil applikáció:
Az app segítségével a népszerű „okostelefonra” (Android, iOS) fejlesztett információs rendszer melyben helyet kapnak az aktualitások, étterem kereső funkciók, programok, hirdetések, így gyorsan, és könnyen tájékoztatva a célközönséget.


A további oldalak        
Programban résztvevő éttermeket és az éttermek által kínált hazai élelmiszer alapanyagokból készült, és a program ideje alatt étlapon tartott menüsort mutatja be.
Az éttermekről a www.gasztroterkep.hu. szereplő információ bővebb tartalmát internetes elérhetőséggel illetve a mobil applikációt segítő Qer kód megjelenítésével segítjük.


Beszállítói felhívás!



Tisztelt Vállalkozás vezető!
Amennyiben részt szeretne venni az általunk meghirdetett Értékeink Kóstolója programban, mint beszállító kérem, töltse le a www.gasztroterkep.hu programok menüsor alatt található vállalati feltöltő kartont.
- Majd kitöltve, aláírva beszkennelve kérem, küldje meg az info@gasztroterkep.hu címre.
- Regisztrációja után melyről értesítést küldünk, megkezdheti beszállítói tevékenységét a következő képen: A www.gasztroterkep.hu programok menüpontja alatt nyomtassa ki az éttermek részére elhelyezett Jelentkezési lapot és a Szponzori beszállítói szerződést.
- Keresse fel a felhívásban szereplő, feltételeknek megfelelő támogatni kívánt éttermeket és kösse meg velük a beszállítói szerződést illetve töltesse ki a jelentkezési lapot.
-A kitöltött dokumentumok másolatait minél előbb juttassa el e-mailben az info@gasztroterkep.hu email címre.
-A beérkezett és hiánytalanul kitöltött dokumentumok alapján ön megkapja tőlünk az ön által szponzorált étterem részvételét tanúsító matricáját illetve éttermenként 20 db étlapját.
-A csomag megérkezése után eljuttatja az étterem részére a kiküldött reklám anyagokat.

A program marketing elemeiben lehetőség van kiemelt megjelenésre egyéb információ a lehetőségről a megadott e-mail címen kérhető!

Facebook