KMS

Kiváló Minőségű Sertéshúsok és Mangalica Termékek Kóstolója” programra

A program célja

KMS védjegyes és mangalica alapanyagokból hagyományos és újra értelmezett ételek elkészítésének, megalkotásának ösztönzése a magyar vendéglátó ipar szakértőinek bevonásával.

A hazai éttermek és szállodák bevonása KMS védjegyes és mangalica termékek népszerűsítésébe.

A program szervezője és lebonyolítója:

Magyar Gasztro Térkép Klaszter (MGTK) gazdasági társasága:

Magyar Gasztro Kontroll Kft.

A program szervezéséhez és lebonyolításához felkért szervezetek:

Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács

Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete

Magyar Húsiparosok Szövetségével

(szakmai felügyelet)

Magyar Turizmus Zrt.

Agrár Marketing Centrum.

Földművelésügyi Minisztérium

A program kezdeti és záró időpontja: 2014.09.10 - 2015.12.30

 

2014.10.15. A Magyar Gasztro Kontroll Kft meghirdeti:

Kiváló Minőségű Sertéshúsok és Mangalica Termékek Kóstolója” programot

Következő részvételi feltételekkel:

A programban részt vehetnek, a legalább 30 fő befogadására képes, és melegkonyhával rendelkező vendéglátó ipari egységek, szállodák éttermei. Minimum II.oszt. Besorolással.

A Program magas színvonalú lebonyolítása érdekében a résztvevő éttermek száma földrajzilag limitált.

A programra 50max 150étterem/szálloda jelentkezését fogadjuk:

Szabolcs-Szatmár-Bereg

5

Budapest

30

Hajdú-Bihar

5

Baranya

5

Borsod-Abaúj-Zemplén

5

Tolna

5

Heves

5

Fejér

5

Nógrád

5

Komárom-Esztergom

5

Jász-Nagykun-Szolnok

5

Veszprém

5

Békés

5

Somogy

5

Csongrád

5

Zala

5

Pest

20

Vas

5

Bács-Kiskun

5

Győr-Sopron

5

A pályázó résztvevők vállalásai

A részvevő vállalja, hogy 2014.11.20.-ig megalkot egy vagy több Értékeink Kóstolója menüsort mely tartalmaz:

Aperitif (az étterem földrajzi elhelyezkedésének megfelelő pálinka)

Leves:(A húsalapanyag tartalma kizárólag KMS védjegyes vagy ellenőrzött mangalica hús hústermék lehet)

Főétel (A húsalapanyag tartalma kizárólag KMS védjegyes vagy ellenőrzött mangalica hús hústermék lehet)

A főétel köreténél törekedni kell a tájegységre jellemző zöldségek, gyümölcsök, gombák felhasználására.

Desszert: (törekedni kell a tájegységre jellemző, gyümölcsök, gyümölcs készítmények felhasználására)

Ital választék: Az italválasztékot tájegységnek megfelelő hazai borokból kell összeállítani.

A szeszes italt kiválthatja a tájegységnek megfelelő minimum 33% gyümölcstartalommal rendelkező szörp vagy gyümölcslé.

A megalkotott menüsor és ételkreációk pontos leiratát, anyaghányaddal kiegészített receptúráját a meghirdetett határidőre beküldi a Magyar Gasztro Kontroll kft megadott elérhetőségeire.

További vállalások:

A program résztvevői részére elkészített figyelemfelkeltő matricát, üzlete jól látható helyén elhelyezi és a program zárásáig kint tartja.

Az üzlete honlapján a program bannerét a program zárásáig megjeleníti.

Az üzlete étlapján a menüsort külön oldalon legalább két nyelven szerepelteti és gondoskodik napi legalább 10 adag elkészítéséről.

Az üzlettől ajánlatot kérő csoportos étkezések kiajánlásánál szerepelteti a menüsort.

Az üzlettől ajánlatot kérő iskolai csoportos étkezések kiajánlásánál szerepelteti a menüsort és kedvezménnyel kínálja azokat.

A beküldött menüsor alapanyag hányadait a program végéig betartja feltüntetve a KMS védjegy logóját, a beszállító vállalkozás nevét.

Az alapanyagok beszerzésének módját és forrásait ellenőrizhető módon nyilvántartja és az esetleges ellenőrzéskor a nyertes pályázónak és a Magyar Turizmus Zrt.-nek elérhetővé teszi.

A menüsor elkészítésénél a külön jelöli a felhasznált alapanyag KMS védjeggyel rendelkező termék illetve mangalica sertésből készült.

A program végével a kiküldött szakmai kérdőívet visszajuttatja a program szervezőinek.

Üzlete hozzájárulását adja a program, sajtó és média megjelenéseihez.

Figyelembe veszi a program szervezői által ajánlott beszállítási lehetőségeket.

A programban való részvétel pénzügyi hozzájárulásának feltételei:

A Magyar Gasztro Térkép Klaszter a programot pályázati illetve szponzori támogatásokból valósítja meg.

A részvétel éttermek és szállodák részére: Díjmentes

A Magyar Gasztro Térkép Klaszter, mint szervező az Értékeink Kóstolója 2014 program sikere érdekében a következő vállalásokat teszi

Szakmai tájékoztatót tart a program lehetséges résztvevőinek.

Sajtótájékoztató Fortuna étteremben

2014.11 05.-ig pontos részvételi felhívást tesz közzé a www.gasztroterkep.hu honlapon illetve szakmai partnerei honlapján. Hírlevélben értesíti 320 vendéglátásban érdekelt tagját a részvételi lehetőségről.

2014.11.20.-tól fogadja és kezeli a jelentkezőket, illetve információkkal látja el őket.

2014.11.20.-tól elérhetővé teszi honlapján az online regisztrációs lehetőséget a programra.

2014.11.30.-tól a beérkezett jelentkezések tükrében megkezdi a jelentkezők által beküldött menüsorok kiértékelését, szakmai partnerek bevonásával.

2014.09.03.-tól folyamatosan keresi a menüsorokban szereplő alapanyag beszerzési forrásokat és a program alatt folyamatosan tájékoztató felületet tart fen a programban résztvevők számára.

2014.11.20.-ig megtervezteti és elfogadtatja szakmai partnereivel a program figyelem felkeltő matricáit melyen feltünteti a program szervezőinek illetve szakmai partnereinek lógóit.

2014.11.20.-ig megtervezteti és elfogadtatja szakmai partnereivel a program vizuális megjelenésére szolgáló reklám és grafikai elemeit.

2014.11.20.-ig kóstolóval egybekötött sajtótájékoztatót szervez, a program gyakorlati indulásának alkalmával.

 

A MGTK program sikere érdekében a következő marketing tervet hajtja végre

Cél:

A programban résztvevő matricával rendelkező éttermek/szállodák fokozott látogatása.

Célcsoport:

Turisztikai, vendéglátó szolgáltatást igénybe vevő emberek.

Eszközök:

2014.nov.15. Fortuna étterem nyitó sajtótájékoztató

2014. nov15-től Sajtókampány (TV, Rádió)

2014. nov15-től Hirdetések (sajtó, online, facebook)

2014. dec 5-től Kiadvány 15 000 pl. magazin

  • Facebook profil létrehozása/ facebook hirdetések

Közösség kialakítása az étteremlátogatókból, éttermesekből, termelőkből, gyártókból.

Folyamatos tartalomközlés a témában: cikkek, javaslatok.

Honlap tartalmainak közlése.

  • Gasztrobloggerek tájékoztatása
  • Mobil applikáció

Az app segítségével a népszerű „okos telefonra” (Android, iOS, Windows phone) fejlesztett információs rendszer melyben helyet kapnak az aktualitások, étterem kereső funkciók, programok, hirdetések, így gyorsan, és könnyen tájékoztatva a célközönséget.

A programról készül egy bemutató kiadvány (kisokos)

A kiadvány terjesztett példány száma: 15000 db

A kiadvány paraméterei:

Méret: A/5 (148X210 mm) Álló

Oldalszám: 84

A kiadvány címe: Finomságok malacból 2014 gasztronómiai térkép

A kiadvány első 10 oldala információkat tartalmaz a Magyar Sertés Fajtákról, történetükről, tenyésztésükről. A védjegy tulajdonosokról és tevékenységükről, termékeikről, innovációs törekvésükről. A kiadvány 74 oldalán a hét magyarországi régió a programban résztvevő éttermeit külön fejezetbe jeleníti meg.

A 7 régió éttermeit bemutató külön kezdőoldalak hátoldalain feltüntetésre kerül az adott régióban található borvidék annak jellemző borai a régióra jellemző gyümölcs és a belőle készült pálinka fajták.

A további oldalak

Programban résztvevő éttermeket és az éttermek által kínált KMS védjeggyel rendelkező vagy mangalicából készült élelmiszer alapanyagokból program ideje alatt étlapon tartott menüsort mutatja be.

Az éttermekről a kiadványban szereplő információ bővebb tartalmát internetes elérhetőséggel illetve a mobil applikációt segítő QR kód megjelenítésével segítjük.

A kiadvány terjesztése:

A Kiadványt magyar nyelven a Magyar Gasztro Térkép Klaszter tagjaiként a Tesco Global Áruházak Zrt. és a CBA. Kereskedelmi Kft nagyobb üzleteiben terjeszti.

Mobil applikáció:

Az app segítségével a népszerű „okos telefonra” (Android, iOS, Windows phone) fejlesztett információs rendszer melyben helyet kapnak az aktualitások, étterem kereső funkciók, programok, hirdetések, így gyorsan, és könnyen tájékoztatva a célközönséget.

Facebook